SEO ιστοσελίδας – Τα υπέρ και τα κατά αν αποφασίσω να το κάνω μόνος μου

SEO ιστοσελίδας - Τα υπέρ και τα κατά αν αποφασίσω να το κάνω μόνος μου | Force Web Blog

SEO ιστοσελίδας – Τα υπέρ και τα κατά αν αποφασίσω να το κάνω μόνος μου

SEO ιστοσελίδας σε εξωτερικό συνεργάτη ή το κάνω μόνος μου. Τι είναι καλύτερο;

Καθώς όλοι μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέσα σε μια οικονομία που καταρρέει, οι εταιρείες και οι μικρές επιχειρήσεις βασίζονται ολοένα και περισσότερο στη διαφήμιση στο internet και στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) για να διατηρήσουν μια σταθερή διαδικτυακή παρουσία και φυσικά να φέρουν έσοδα στο ταμείο τους.

Και εδώ προκύπτει το μεγάλο ερώτημα. Πρέπει να κάνετε τα πάντα μόνοι σας ή να αναθέσετε τις υπηρεσίες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης σε έναν επαγγελματία;

Αν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, θα εκπλαγείτε ευχάριστα μόλις καταλάβετε ότι μπορείτε να βελτιώσετε πάρα πολλά πράγματα τόσο στην ιστοσελίδα, όσο και στα social media της επιχείρησής σας εντελώς μόνοι σας. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης και να κερδίσετε περισσότερα κλικ.

Από την άλλη, θα μπορούσατε να αναθέσετε τις υπηρεσίες SEO σας σε μια εταιρεία που θα φροντίζει να ασχολείται στοχευμένα σε αυτό το κομμάτι. Σε αυτή την περίπτωση όμως απαιτείται από εσάς να επενδύσετε περισσότερα χρήματα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα στην περίπτωση της εξωτερικής ανάθεσης για τις υπηρεσίες SEO της επιχείρησής σας, είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, δεδομένου ότι έχετε μια ομάδα επαγγελματιών στο πλευρό σας. Και έτσι ακόμη και αν δεν έχετε καλή γνώση SEO και για το τι πρέπει να κάνετε, τα αποτελέσματα θα έρθουν μέσω της δουλειάς των επαγγελματιών.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση στο ερώτημα τι από τα δυο είναι καλύτερο. Οπότε σε αυτό το άρθρο θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε τα υπέρ και τα κατά και στις 2 περιπτώσεις. Η απόφαση μετά θα είναι δική σας!

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αν κάνετε SEO μόνοι σας

Πλεονεκτήματα

1. Εξοικονομείτε χρήματα
Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μελετούν SEO μόνοι τους για εξοικονόμηση χρημάτων. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, ίσως αυτό να είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Είναι φυσικά φθηνότερο να βελτιστοποιείτε τον ιστότοπο μόνοι σας, σε σύγκριση με την εξωτερική ανάθεση των υπηρεσιών SEO σας σε μια εταιρεία.

2. Μαθαίνετε κάτι καινούργιο
Οι βασικές αρχές του SEO είναι αρκετά περίπλοκες στην αρχή, αλλά μόλις τις καταλάβετε, θα ανακαλύψετε ότι το SEO είναι ένας πολύ ενδιαφέρων τομέας που ακονίζει τη σκέψη και την κριτική ικανότητα. Οπότε αν είστε άνθρωπος με αρκετό ελεύθερο χρόνο, δοκιμάστε το!

Μειονεκτήματα

1. Απαιτεί αρκετό χρόνο
Το χειρότερο στο να κάνετε SEO ιστοσελίδας μόνοι σας είναι οι χρονοβόρες ευθύνες του. Η εκμάθηση με οδηγούς του τύπου “πώς να κάνω SEO μόνος μου” είναι αρκετά κουραστική και αρκετά χρονοβόρα.

2. Απότομη καμπύλη μάθησης
Υπάρχει ένας πολύ συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι καταλήγουν να προσλαμβάνουν τελικά κάποιον ειδικό SEO. Η εκμάθηση του πώς να κάνετε SEO μόνοι σας είναι εξαιρετικά απαιτητική. Τα βασικά στοιχεία του SEO είναι εύκολα κατανοητά, αλλά η εξάσκηση των πιο προηγμένων τεχνικών του, οι οποίες είναι και αυτές που θα φέρουν τα αποτελέσματα είναι αρκετά πολύπλοκη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αν προσλάβετε έναν ειδικό SEO

Πλεονεκτήματα

1. Ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά
Η εξωτερική ανάθεση σε ειδικό SEO σας επιτρέπει να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματίες που μπορούν να ομαδοποιήσουν τα καθήκοντά τους και να παράγουν αποτελέσματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Εάν θέλετε να επιτύχετε τους στόχους σας γρήγορα, αναθέστε το SEO σας σε κάποιον εξαιρετικό συνεργάτη όπως η Force Web.
Με τη βοήθεια καταρτισμένων εξωτερικών συνεργατών, η εκστρατεία SEO έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες να αποφέρει θετικά αποτελέσματα. Και φυσικά, πολύ πιο γρήγορα.

2. Επικεντρωθείτε σε άλλες εργασίες

Μια εκστρατεία μάρκετινγκ δεν αφορά αποκλειστικά το SEO ιστοσελίδας. Εξετάστε άλλες πτυχές της ψηφιακής σας καμπάνιας, όπως τα κοινωνικά μέσα και το μάρκετινγκ περιεχομένου. Ευτυχώς για εσάς, η εξωτερική ανάθεση των υπηρεσιών SEO σας δίνει περισσότερη ελευθερία να εστιάζετε σε άλλες εργασίες.
Μπορείτε να παρακολουθείτε την καμπάνια SEO σας, καθώς τη χειρίζονται οι ειδικοί, ενώ ταυτόχρονα αξιολογείτε τα αποτελέσματά σας για να βρείτε καλύτερες στρατηγικές για το μέλλον. Μπορείτε ακόμα να καταχωρήσετε την επιχείρησή σας σε έναν οδηγό αγοράς.

Μειονεκτήματα 

1. Το κόστος
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να αναθέσουν σε τρίτους τις υπηρεσίες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης λόγω του κόστους της εξωτερικής ανάθεσης.
Παρόλο που όλες οι εταιρείες SEO προσφέρουν διαφορετικές τιμές, το κόστος της εξωτερικής ανάθεσης είναι συνήθως ακριβό. Για τον λόγο αυτό, πολλοί άνθρωποι τείνουν να αναζητούν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του να κάνουν μόνοι τους SEO.

Προτού σκεφτείτε να αναθέσετε σε τρίτους τις υπηρεσίες SEO σας, δημιουργήστε ένα σχέδιο προϋπολογισμού. Η τιμή SEO στο Ηράκλειο Κρήτης για παράδειγμα εξαρτάται από την εταιρεία που θα απευθυνθείτε.

Η Force Web μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει τις χαμηλότερες τιμές.

2. Χωρίς εγγύηση πρώτης θέσης
Σίγουρα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να βελτιώσετε την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, εάν αναθέσετε σε τρίτους το SEO ιστοσελίδας σας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα επιτύχετε την κορυφαία θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Ωστόσο, οι πιθανότητές σας είναι πολύ υψηλότερες από το να κάνετε μόνοι σας SEO.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η καλύτερη επιλογή θα εξαρτηθεί από τους στόχους, τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Σκεφτείτε τις δεξιότητές σας στο SEO, τον χρόνο που έχετε να διαθέσετε ώστε να μάθετε νέα -αρκετά απαιτητικά- πράγματα, τον προϋπολογισμό σας και το πόσο γρήγορα θέλετε να φτάσετε στον στόχο σας.

Στο τέλος, η επιλογή εξαρτάται από εσάς. Πριν όμως αποφασίσετε, φροντίστε να λάβετε υπόψη όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6941.538.037 ή στο info@forceweb.gr για μια δωρεάν αξιολόγηση SEO.