Scroll Top
Πιστοποιητικό ασφαλείας SSL. Τι είναι και γιατί το χρειάζεστε άμεσα στο site σας;
Δείτε στο παρακάτω άρθρο τι ακριβώς είναι ένα πιστοποιητικό ασφαλείας SSL, αλλά και τους 5 λόγους που το χρειάζεστε άμεσα στην ιστοσελίδα σας.Από τον Ιούλιο του 2018, οι ιστότοποι που δεν είναι HTTPS έχουν πλέον χαρακτηριστεί ως “Μη ασφαλείς” από την Google.Τεχνικά, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λάθος στην ιστοσελίδα σας. Όμως οι επισκέπτες σας μπορεί να αγχωθούν από την ειδοποίηση που εμφανίζει η Google.Η Google θέλει έναν πιο ασφαλή ιστό και πραγματοποιεί αλλαγές στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Οι αλλαγές αυτές λοιπόν, περιλαμβάνουν και το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL. Δηλαδή τον τρόπο ώστε η ιστοσελίδα σας να γίνει https://www.istoselida.gr, αντί για http://www.istoselida.gr.

Τι είναι όμως ένα πιστοποιητικό ασφαλείας SSL;

Το Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) είναι η ασφαλής έκδοση του HTTP, το οποίο είναι το πρωτόκολλο πάνω στο οποίο αποστέλλονται δεδομένα μεταξύ ενός προγράμματος περιήγησης και ενός ιστότοπου.

Το «S» στο τέλος του HTTPS σημαίνει «Secure». Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του ιστότοπου είναι κρυπτογραφημένες.

Ακολουθούν τα πέντε βασικά οφέλη μιας ιστοσελίδας με πιστοποιητικό SSL


1. Το πιστοποιητικό ασφαλείας προστατεύει τα ευαίσθητα δεδομένα

Η βασική λειτουργία ενός πιστοποιητικού SSL είναι η προστασία της επικοινωνίας διακομιστή – χρήστη.

Κατά την εγκατάσταση SSL, κάθε πληροφορία κρυπτογραφείται. Πιο απλά, τα δεδομένα είναι κλειδωμένα και μπορούν να ξεκλειδωθούν μόνο από τον προοριζόμενο παραλήπτη (πρόγραμμα περιήγησης ή διακομιστή). Κανένας άλλος δεν μπορεί να έχει το κλειδί για να τα ανοίξει.

Αν διαχειρίζεστε ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.λπ., το SSL σας βοηθά να τα προστατέψετε από ενδεχόμενες επιθέσεις υποκλοπής.

2. Το SSL επιβεβαιώνει την ταυτότητά σας

Η δεύτερη κύρια λειτουργία ενός πιστοποιητικού SSL είναι να παρέχει επαλήθευση ταυτότητας σε έναν ιστότοπο.

Η επαλήθευση ταυτότητας είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές όσον αφορά την ασφάλεια στον ιστό. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι το διαδίκτυο είναι όλο και πιο παραπλανητικό. Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι άνθρωποι έχασαν χιλιάδες ευρώ σε πλαστούς ιστότοπους. Εδώ μπαίνει το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL.

Όταν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα πιστοποιητικό SSL, πρέπει να περάσετε από μια διαδικασία επικύρωσης. Η διαδικασία αυτή έχει οριστεί από την Αρχή έκδοσης πιστοποιητικών (CA). Μόλις αποδείξετε την ταυτότητά σας, ο ιστότοπός σας λαμβάνει δείκτες εμπιστοσύνης που εγγυώνται την ακεραιότητά σας.

Έτσι το SSL βοηθά τους χρήστες να οδηγούνται στον πραγματικό σας ιστότοπο, τους σώζει από απάτες και ενισχύει την αξιοπιστία σας.

3. Καλύτερη κατάταξη μηχανών αναζήτησης

Το 2014, η Google έκανε αλλαγές στον αλγόριθμό της, προκειμένου να δώσει το πλεονέκτημα σε ιστότοπους με δυνατότητα HTTPS. Αυτό είναι εμφανές σε διάφορες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς SEO σε όλο τον κόσμο. Όλες οι μελέτες αυτές δείχνουν ισχυρή συσχέτιση μεταξύ HTTPS/SSL και υψηλότερης κατάταξης μηχανών αναζήτησης.

Διαβάστε ακόμη: Αναβάθμιση SEO: 6 τρόποι για να βοηθήσετε την επιχείρησή σας να ανέβει ψηλότερα

4. Το SSL σάς βοηθά να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις PCI / DSS

Εάν αποδέχεστε διαδικτυακές πληρωμές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι συμβατός με PCI. Η εγκατάσταση πιστοποιητικού SSL είναι μία από τις 12 κύριες απαιτήσεις που ορίζονται από τη βιομηχανία καρτών πληρωμής (PCI).

Επομένως, το SSL σε αυτή την περίπτωση είναι και πρακτικά απαραίτητο.

5. Ένα πιστοποιητικό ασφαλείας βελτιώνει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών

Εκτός από την κρυπτογράφηση και τον έλεγχο ταυτότητας, το πιστοποιητικό ασφαλείας SSL είναι ζωτικής σημασίας από την άποψη της εμπιστοσύνης των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας. Τα εύκολα αναγνωρίσιμα σήματα στην κορυφή του beowser ενημερώνουν τους χρήστες ότι τα δεδομένα που στέλνουν θα είναι ασφαλή. Αυτό βέβαια έχει ως συνέπεια να είναι πολύ πιο πιθανό να συνεργαστούν μαζί σας ή ακόμη και να επισκεφθούν ξανά τον ιστότοπό σας.


Στη Force Web παρέχουμε υπηρεσίες εγκατάστασης SSL, τα οποία πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της Αρχής Έκδοσης Πιστοποιητικών. 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@forceweb.gr ή στο 6941 538 037 για να δούμε τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας και να σας προτείνουμε το κατάλληλο πιστοποιητικό ασφαλείας.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.