Αναβάθμιση SEO: Δείτε 6 τρόπους οι οποίοι θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να ανέβει ψηλότερα στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google | Force Web
H διαφήμιση “από στόμα σε στόμα” και οι συστάσεις από ικανοποιημένους πελάτες είναι εξαιρετικές πηγές πελατείας. Όμως στις μέρες μας, οι περισσότεροι καταναλωτές εξερευνούν τις επιλογές τους online πριν αποφασίσουν να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Αν η επιχείρησή σας δεν βρίσκεται κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, χάνετε πολλούς δυνητικούς πελάτες. Εδώ όμως είναι το σημείο που η αναβάθμιση SEO μπορεί να σας βοηθήσει.

Θα δούμε τους 6 τρόπους που μπορείτε να πετύχετε αναβάθμιση SEO

1. Αποκτήστε ιστοσελίδa

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχετε ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας ή πορεύεστε μόνο με την σελίδα σας στο Facebook;

Το Facebook φυσικά δεν είναι ένα κακό μέρος για να ξεκινήσει κανείς, αλλά δεν πρέπει να σταματήσετε εκεί.

Έχοντας έναν ιστότοπο δίνετε στην επιχείρησή σας αξιοπιστία στο διαδίκτυο. Όχι μόνο με τους καταναλωτές, αλλά και με τις μηχανές αναζήτησης. Πράγμα που μπορεί πραγματικά να επηρεάσει το SEO σας. Πολλοί επαγγελματίες πέφτουν στην παγίδα ότι μια επαγγελματική σελίδα στο Facebook μπορεί να χρησιμεύσει αντικαθιστώντας την ιστοσελίδα. Αυτό όμως είναι μια λανθασμένη αντίληψη. Το Facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βρεθείτε στα κοινωνικά μέσα και να διαχειριστείτε παραδείγματος χάριν τις κριτικές πελατών σας.

Αλλά δεν μπορεί να χειριστεί ολόκληρη τη δουλειά μόνο του.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία δημιουργίας ιστότοπων στο διαδίκτυο, αλλά η συμβουλή μου είναι να αφήσετε τη δουλειά αυτή στους ειδικούς.

2. Ελέγξτε τον χρόνο φόρτωσης (ταχύτητα της σελίδας)

Αποδεικνύεται ότι ο χρόνος φόρτωσης δεν είναι μόνο ένας trendy όρος. Η Google χρησιμοποιεί τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας ως παράγοντα κατάταξης εδώ και χρόνια. Γιατί; Επειδή φυσικά οι καταναλωτές προτιμούν τους ιστότοπους που φορτώνουν γρήγορα.

Εκτός από καλύτερη εμπειρία χρήστη, ένας ιστότοπος που φορτώνει ταχύτερα είναι επίσης πιο πιθανό να ανιχνεύεται από την Google πιο συχνά. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ιστότοπος κερδίζει εμπιστοσύνη ως προς το περιεχόμενο και την ακρίβεια του και σαν ανταμοιβή, η Google τον ανεβάζει υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για να δείτε εάν κάποια από τις σελίδες σας έχει προβλήματα ταχύτητας, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως το PageSpeed Insights ή το GTMetrix της Google.

Και τα δύο αυτά εργαλεία προσφέρουν προτάσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της ταχύτητας της σελίδας σας.
Pro Tip: Πολλές φορές, η απλή βελτιστοποίηση των εικόνων σας για χρήση στο διαδίκτυο (κάνοντας μικρότερο μέγεθος αρχείου) μπορεί να βοηθήσει τις σελίδες σας να φορτωθούν πολύ πιο γρήγορα και να επιτύχετε έτσι μια πολύ γρήγορη αναβάθμιση SEO.

3. Κάντε το site σας πιο φιλικό προς το χρήστη

Με τον ανταγωνισμό να βρίσκεται πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα, αν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας δεν την αγαπήσουν από την πρώτη ματιά, θα κλικάρουν το κουμπί της επιστροφής και θα γυρίσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Υπάρχουν άπειρες επιλογές για αυτούς εκεί!

Έτσι, όταν οι καταναλωτές επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, πρέπει να κάνετε οτιδήποτε είναι δυνατό για να τραβήξετε την προσοχή τους και να διευκολύνετε την εύρεση όσων χρειάζονται.

Γρήγορες νίκες για την χρηστικότητα του site:

  • Σχεδίαση – Εφαρμόστε με συνέπεια το λογότυπο της εταιρείας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας. Αν δεν είστε βέβαιοι για την εταιρική σας ταυτότητα, επιλέξτε απλά χρώματα και εικόνες, γραμματοσειρές sans serif και χρησιμοποιήστε πολλά κενά.
    Pro Tip: Τα πιο ζεστά χρώματα υποδηλώνουν ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσες πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν πορτοκαλί και κίτρινες αποχρώσεις.
  • Πλοήγηση –  Πρέπει τα σημαντικά πράγματα να βρίσκονται εύκολα και γρήγορα. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν πού λειτουργείτε, τις υπηρεσίες που παρέχετε και πώς να έρθετε σε επαφή. Φροντίστε το μενού πλοήγησης να εμφανίζεται σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας.
  • Βελτιστοποίηση για κινητά – Η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης δίνουν προτεραιότητα σε ιστότοπους οι οποίοι είναι φιλικοί προς τα κινητά, επειδή όλο και περισσότεροι καταναλωτές πραγματοποιούν τις αναζητήσεις τους στα τηλέφωνά τους αντί για τους υπολογιστές.

4. Γράψατε σπουδαίο περιεχόμενο; Έχετε πετύχει αναβάθμιση SEO

Μόλις καταλάβετε τα βασικά, φτάνετε στον πραγματικό βασιλιά στην αναβάθμιση SEO, ο οποίος δεν είναι άλλος από το να μοιράζεστε χρήσιμο περιεχόμενο.
Προσπαθήστε να αναλύσετε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχετε. Να εξηγήσετε στον δυνητικό σας πελάτη, τους λόγους που πρέπει να σας εμπιστευτεί.  Φροντίστε το περιεχόμενο να είναι σύντομο, επεξηγηματικό και ευανάγνωστο.
Με λίγα λόγια μην αφήσετε τον επισκέπτη της ιστοσελίδας σας να βαρεθεί!

Αυτό σημαίνει ότι θα περάσει περισσότερο χρόνο στη σελίδα σας, πράγμα το οποίο αρέσει πάρα πολύ στην Google, η οποία θα σας επιβραβεύσει στην συνέχεια με καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

5. Χρησιμοποιήστε το Google Analytics

Αφού είστε βέβαιοι ότι ο ιστότοπός σας είναι έτοιμος να εντυπωσιάσει, παρακολουθήστε τον προσεκτικά.

Το Google Analytics βοηθά τους ιδιοκτήτες ιστοτόπων να παρακολουθούν μια σειρά από σημαντικά πράγματα όπως:

  1. Πόση κίνηση έχει ο ιστότοπος
  2. Από πού προέρχεται αυτή η κίνηση
  3. Ποιες σελίδες είναι οι πιο δημοφιλείς
  4. Πληροφορίες κοινού όπως ηλικία, φύλο, ενδιαφέροντα κλπ

Για να ρυθμίσετε το Analytics στον ιστότοπό σας, ανατρέξτε στον οδηγό βήμα προς βήμα από την Google.

6. Επεξεργαστείτε την καταχώρισή σας στο Google My Business

Το Google είναι αρκετά έξυπνο για να συνειδητοποιήσει ότι ένα άτομο που πληκτρολογεί  “κοντά μου” ψάχνει για να συγκρίνει τις διάφορες τοπικές εταιρείες. Για να διευκολύνει τους χρήστες να αποκτούν γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται, η Google κάποιες φορές πλασάρει μερικά τοπικά αποτελέσματα σε μορφή χάρτη, πριν από τις ιστοσελίδες στη λίστα κατάταξης.

Φυσικά διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν αυτά τα αποτελέσματα. Tο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όμως, είναι να διεκδικήσετε την καταχώρισή σας στο Google My Business. Μόλις την αποκτήσετε, μπορείτε έπειτα να ξεκινήσετε τη βελτιστοποίηση της.

Εν κατακλείδι να πούμε ότι αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που μπορεί κάποιος πετύχει μια αναβάθμιση SEO. Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και τεχνογνωσία.

Είστε μπερδεμένοι με όλα αυτά; Δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε όσο χρειάζεται για να ανεβάσετε την κατάταξη της επιχείρησής σας;
Μην ανησυχείτε καθόλου. Εμείς είμαστε εδώ για εσάς!

Στη Force Web παρέχουμε υπηρεσίες seo υψηλής εξειδίκευσης και μπορούμε μαζί να οδηγήσουμε το site σας στην κορυφή!

Αν ακόμη δεν έχετε ιστοσελίδα και επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια απόλυτα προσαρμοσμένη στα δεδομένα του SEO, μοντέρνα ιστοσελίδα, αφήστε το πάνω μας!

Στείλτε μας email στο info@forceweb.gr για να σας κάνουμε την πρότασή μας.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.